Szállítás

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Hírlevél
Fizetési megoldás
Termék részletek


Latin–magyar alapszótár

Latin–magyar alapszótár
1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2 014
Nincs raktáron

 

 • Szerző
  Goreczky Zsolt
  Oldalszám
  172
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  ISBN
  9786155219610
  Tömeg
  215 g/db
 • A latin nyelv az elmúlt évezredben igen jelentős szerepet töltött be történelmünkben, művelődésünkben. Népszerűségének átmeneti csökkenése után, napjainkban ismét

   

  kedveltté vált a latin nyelv oktatása és tanulása.

   

  A Latin–magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a latin nyelv szavainak megtanulásához. 7075 címszó található benne. Ezek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a nyelvtanulók számára. A szótár a szavakról a legfontosabb nyelvtani ismereteket közli, így egy-egy szó mondatbeli szerepének meghatározásához jelentős útmutatót ad. A hagyományoknak megfelelően jelöli

   

  a magánhangzók hosszúságát.

   

  A kötetben található 120 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótár­forgató egy-egy latin szó magyar megfelelőjét elsajátítsa.

   

  A kiadványt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a latin nyelvet, de szükséges, hogy felelevenítsék tudásukat.

   

  Az alapszótár hatékony segédeszköz a nyelvtanuló latin szókincsének eredményes bővítéséhez és a latin nyelv gyors elsajátításához.

   

  Goreczky Zsolt, a szótár szerkesztője az ELTE latin szakján szerzett diplomát, népszerű latintanár. Vladár Zsuzsa, a szótár lektora az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének tanára.

 • Goreczky Zsolt: Latin–magyar alapszótár és Margalits Ede – Kovács Erzsébet: Magyar–latin közmondásszótár
  Modern Nyelvoktatás (116–118. oldal), 2015-09-01, C. Vladár Zsuzsa

Webáruház készítés