Kínálatunk
Támogatás

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából
Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv
megjelentetése szakmai program megvalósítását
2023. évben a
támogatta.

Támogatás

A Tinta Könyvkiadó működését  2022. évben
a Magyar Kultúráért Alapítvány
támogatta

Támogatás

A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását
2021. évben atámogatta.

Havi sikerlista
Hírlevél
Fizetési megoldás
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szállítási költség

Magyarország területére: 1200 Ft.

15.000 Ft feletti rendelés

esetén ingyenes.

Szűrés
Megjelenés dátuma
Termék részletek


Erőszakok

Erőszakok
1 960 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2 003
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron

 

 • Szerző
  Arany Ágnes
  Oldalszám
  236
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  ISBN
  9639372552
  Tömeg
  288 g/db
 • Arany Ágnes Sátoraljaújhelyen született ikertestvérével 1944. március 28-án. A család 1948-ban Budapestre költözik. Gyerekkorára az ötvenes évek terrorja, majd a forradalom és az azt követő megtorlás nyomja rá bélyegét, amelynek ellenpólusa a családban uralkodó tökéletes harmónia és feltétel nélküli szeretet. Így felfokozottan a maga kettősségében látja a világot, amelyben a jó, mint belső centrum, állandó önvédelemre szorul fennmaradása érdekében a pusztító szándékú külső világgal szemben.

   

  Festőművész szeretne lenni, de nem veszik fel a képzőművészeti gimnáziumba, s a festészet iránti szeretete évtizedekkel később ikonfestésben jelentkezik. 1962-ben érettségizik, majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem kínai-orosz szakán folytatja. A kínai szakot az ismert politikai okok miatt nem fejezheti be, 1969-ben orosz szakos tanári diplomát szerez. 1974-ben egy évi szovjetunióbeli tartózkodás után hagyja el az országot, a Stuttgart melletti Kirchheim unter Teckben él. A tübingeni Eberhard-Karls egyetemen amerikanisztikát és szlavisztikát tanul, 1981-ben diplomázik. Sokat utazik, számos országban tölt hónapokat, éveket. 1987-ben Stuttgartban Waldorf-tanári képesítést szerez. 1989-1992-ig a Hong Kong Baptist University némettanára, majd Chicagóban telepedik le, ahol máig is él.

   

  Írásai a hongkongi Acquaintance-ben, a Chicagóban és Budapesten szerkesztett Szivárvány irodalmi folyóiratban, valamint az Árgusban jelentek meg. 1986-ban és 1987-ben adja ki New Yorkban a Barron&aposs Educational Series orosz-angol, illetve angol-orosz idiómaszótárát. Férje, Dr. Makkai Ádám író, műfordító, a University of Illinois at Chicago nyelvészprofesszora mellett számos irodalmi mű, angol és magyar nyelvű antológia összeállításában vesz részt.

   

  Arany Ágnest elsősorban az emberi lélekben keletkező visszhang foglalkoztatja mind a történelmi események, mind a társas kapcsolatok esetében, amelyhez szervesen kapcsolódik a hatalom és az elnyomás kérdése is. Az életet nem esetleges egyszeri létezésként, hanem inkarnációk sorozatának fogja fel, amely az egyetemes emberiség sorsának döntő mozaikja.