Új jelszó kérése
Kínálatunk
ÚJDONSÁGOK
Termékajánló
Hírlevél
Fizetési megoldás
Látogató számláló
0
0
1
4
0
9
3
Termék részletek


Spanyol–magyar alapszótár

-20%
Raktárkészlet: VAN
Spanyol–magyar alapszótár
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft1592
Megjelenés dátuma 
:
2015

 

  • Szerző
    Baditzné Pálvölgyi Kata, Balázs-Piri Péter
    Oldalszám
    178
    Kötés típusa
    puhafedeles
    Formátum
    A/5
    Raktárkészlet
    VAN
    ISBN
    9789634090113
    Tömeg
    225 g/db
  • A Spanyol–magyar alapszótár olyan kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak készült, akik iskolában, magánúton, munkavállalási vagy utazási célból szeretnék elsajátítani ezt a több mint 400 millió ember által beszélt újlatin nyelvet (a Közös Európai Referenciakeret szerinti B1-es szintig).

     

    A szótár több mint 7500 címszót tartalmaz. A szóanyag összeállítása során a szerzők arra törekedtek, hogy segítségével mind a hétköznapi beszéd­hely­zetekben, mind a középiskolai, nyelviskolai spanyolórákon el lehessen boldogulni. Éppen ezért beépítették a magyarországi közoktatásban használatos nyelv­könyvek visszatérő szóanyagát is. A szótár elsősorban az európai spanyol szókincsből merít, de sok fontos amerikanizmust is tartalmaz. A szóalakok helyesírásánál a Real Academia de la Lengua legújabb, 2010-es ajánlásait vették alapul.

     

    A kötet amellett, hogy megadja a szavak jelentését, közli a spanyol főnevek névelőjét, illetve az igék ragozását is, így megkönnyíti egy-egy szó mondatba illesztését. A könyvben található 450 rajz pedig vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótárforgató egy-egy spanyol szó magyar megfelelőjét elsajátítsa.

     

    Baditzné Pálvölgyi Kata az Eötvös Loránd Tudományegyetem Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszékének oktatója, a TINTA Könyvkiadónál 2013-ban megjelent Spanyol társalgási zsebkönyv társszerzője. Balázs-Piri Péter ugyanott első­sorban nyelvészeti tantárgyakat oktat, de tart nyelvfejlesztési és fordítási órákat is.

     

    A szótár párja a Magyar–spanyol alapszótár, amelyből a magyar szavak spanyol megfelelőjét keresheti ki az olvasó.

Webáruház készítés