Új jelszó kérése
Kínálatunk
Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Termék részletek


Meseszótár. E-könyv

Meseszótár. E-könyv
Fő kategória >E-könyv
1 490 Ft1490
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2017

 •  

  Az e-könyv letöltése csak regisztrált vásárlók számára lehetséges. Sikeres fizetés után a felhasználói fiókba (profil: bal felső, harmadik menüpont) belépve tölthetik le az e-könyvet epub formátumban.

 • Alcím
  1400 régi, népies szó és népmesei szófordulat magyarázata példamondatokkal
  Szerző
  Zsák Éva Indira, Petróczi Andrea
  Formátum
  epub
  ISBN
  9789634091325
 • A Meseszótár évezredes tudást felhalmozó meséink azon szavait, kifejezéseit gyűjti egybe, melyek a mai gyerek és felnőtt olvasók szókincsében már nem élnek. Ezzel olyan hiányt pótol, mely a mai, gyorsan változó világunkban még sürgetőbbé válik, hiszen nyelvünk, kultúránk jelentős részét hordozzák magukban a szájhagyomány útján ránk maradt, roppant színes és változatos népmesék.
  Főleg olyan gyermekeknek, fiataloknak szól ez a mű, akik szívesen, érdeklődve hallgatják és olvassák a meséket, és a teljesebb megértés reményében szívesen néznek utána, hogy a mese egyes elemei miként válnak a mesevilág részévé. Jó szolgálatot tehet azonban ez a kézikönyv azoknak a szülőknek is, akik azzal szembesülnek, hogy kíváncsi gyermekük olyan szavakra kérdez rá meseolvasás közben, amelyeket esetleg ők sem értenek, ismernek pontosan vagy csak egy másik, nyelvünkből elveszett jelentéséről nem tudnak. Ezernyi oka lehet annak, hogy a mesékben használt szavak mára nehezen hozzáférhetőkké váltak számunkra. A nyelv folyamatos változása mellett sok esetben olyan tájnyelvi szavakról, kifejezésekről, mára kevésbé ismert szokásokról, ünnepekről van szó, melyek a köznyelvben már kevésbé vagy egyáltalán nem élnek.

Webáruház készítés