Kínálatunk
AJÁNDÉK

10.000 Ft feletti rendelés esetén ajándék madaras falinaptárt adunk ajándékba.

Szállítás

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Hírlevél
Fizetési megoldás
Termékajánló
TOP termékek
Termék részletek


Meseszótár. E-könyv

Meseszótár. E-könyv
1 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2 017

 

Az e-könyv letöltése csak regisztrált vásárlók számára lehetséges. Sikeres fizetés után a felhasználói fiókba (profil: bal felső, harmadik menüpont) belépve tölthetik le az e-könyvet epub formátumban.

 

A Meseszótár évezredes tudást felhalmozó meséink azon szavait, kifejezéseit gyűjti egybe, melyek a mai gyerek és felnőtt olvasók szókincsében már nem élnek. Ezzel olyan hiányt pótol, mely a mai, gyorsan változó világunkban még sürgetőbbé válik, hiszen nyelvünk, kultúránk jelentős részét hordozzák magukban a szájhagyomány útján ránk maradt, roppant színes és változatos népmesék.
Főleg olyan gyermekeknek, fiataloknak szól ez a mű, akik szívesen, érdeklődve hallgatják és olvassák a meséket, és a teljesebb megértés reményében szívesen néznek utána, hogy a mese egyes elemei miként válnak a mesevilág részévé. Jó szolgálatot tehet azonban ez a kézikönyv azoknak a szülőknek is, akik azzal szembesülnek, hogy kíváncsi gyermekük olyan szavakra kérdez rá meseolvasás közben, amelyeket esetleg ők sem értenek, ismernek pontosan vagy csak egy másik, nyelvünkből elveszett jelentéséről nem tudnak. Ezernyi oka lehet annak, hogy a mesékben használt szavak mára nehezen hozzáférhetőkké váltak számunkra. A nyelv folyamatos változása mellett sok esetben olyan tájnyelvi szavakról, kifejezésekről, mára kevésbé ismert szokásokról, ünnepekről van szó, melyek a köznyelvben már kevésbé vagy egyáltalán nem élnek.

 • Alcím
  1400 régi, népies szó és népmesei szófordulat magyarázata példamondatokkal
  Szerző
  Zsák Éva Indira, Petróczi Andrea
  Formátum
  epub
  ISBN
  9789634091325
Webáruház készítés