Új jelszó kérése
Kínálatunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Termék részletek


Francia–magyar beszédfordulatok

-20%
Raktárkészlet: VAN
Francia–magyar beszédfordulatok
Fő kategória >Sorozatok >Híd szótárak
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft1680
Megjelenés dátuma 
:
2009

 

 • Alcím
  1200 kifejezés a mindennapi társalgás nyelvéből
  Szerző
  Náray-Szabó Márton
  Oldalszám
  232
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Raktárkészlet
  VAN
  ISBN
  9789639902121
  Tömeg
  271 g/db
 • Nyelvtudásunk akkor biztos és eredményes, ha beszédünkbe a társalgás során a mindennapi szófordulatokat is bele tudjuk szőni. A Francia–magyar beszédfordulatok című gyűjtemény hozzásegít ahhoz, hogy beszédünk ne papírízű legyen, hanem természetesnek hasson, mert a francia beszélt nyelv elemeit használjuk a kommunikáció során. A szótár tematikus elrendezésben tartalmazza a mai francia köznyelv leggyakoribb 1200 beszédfordulatát, helyzetmondatát magyar megfelelőikkel együtt.

   

  A szerző hat nagy csoportba sorolja a franciák által nap mint nap használt kifejezéseket: értékelő, egyetértést vagy tagadást kifejező, érzelemkifejező, szándékkifejező és beszédszervező jellegű szófordulatok.

   

  A tematikus részt követően ábécérendben is megtaláljuk a szótári rész minden beszédfordulatát.

   

  A szótár eredményesen segíti a felkészülést a francia szóbeli nyelvvizsgára és az érettségire. Ajánljuk minden nyelvtanulónak, a kezdőtől a haladóig, minden nyelvtanárnak, fordítónak, de haszonnal forgathatja az is, aki csak érdeklődik a francia nyelv iránt.

   

  A szerző, Náray-Szabó Márton a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszékének tanára. A beszédfordulatok témaköréből írt elméleti doktori dolgozatát Párizsban védte meg. A TINTA Könyvkiadónál hasonló témakörben Angol–magyar beszédfordulatok címmel jelent meg kötete.

Webáruház készítés