Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Top Prodotti
Certificato
SSL Certificate
Dettagli Prodotto


A nyelvek élete

-20%
A nyelvek élete
7,11
Prezzi scontati: 5,69
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,06 €
Megjelenés dátuma 
:
2 014
Nincs raktáron

 

 • Alcím
  A nagyközönség számára
  Szerző
  Balassa József
  Oldalszám
  270
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Codice articolo
  9786155219597
  Peso
  318 g/db
 • Balassa József nagyközönség számára írt, és először 1938-ban megjelent ismeretterjesztő munkája, A nyelvek élete ma is hasznos válaszokat ad a nyelvvel, a nyelvészettel, a világnyelvvel és a nyelvtanulással kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Napjainkban is élénk az érdeklődés anyanyelvünk szárma­zása, rokonsága és fejlődése és általában minden olyan kérdés iránt, amely a nyelvhelyességgel és a nyelvvel, a gondolatközlés legtökéletesebb eszközével valamilyen módon összefügg. Egységesülő világunkban az anyanyelv helyes használata mellett az idegen nyelvek elsajátítása kiemelt jelentőségű.

   

  A szerző mondanivalóját egyszerű, világos, közérthető nyelven a Bevezetés után négy részben foglalja össze:

   

  A nyelv anyaga és szerkezete

   

  Az egyén nyelvi fejlődésének korszakai

   

  A világ nyelvei, a nyelvek osztályozása

   

  Az idegen nyelvek tanulása.

   

  A szerző, Balassa József (1864– 1945) a XX. századi magyar nyelvtudomány egyik jelentős képviselője. Sokoldalú munkássága a nyelvtudomány majdnem minden ágára kiterjedt. Szűkebb érdeklődési köre a fonetika és a nyelvjárás­kutatás. Úttörője a hangtan hazai művelésének, és első rendszerezője a magyar nyelvjárásoknak. Számos értekezésben, sikeres könyvben népszerűsítette a magyar nyelvre vonatkozó tudnivalókat, több iskolai német nyelvkönyv szerzője.

   

  A TINTA Könyvkiadó reprint kiadása egyrészről a szakszerű nyelvészeti ismeretek terjesztését szolgálja, másrészről tisztelgés a neves szerző előtt.

WebShop System