Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Detalii produs


Sokszínű humor

Sokszínű humor
39 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 013
Stoc epuizat

 

 • Alcím
  A III. Magyar Interdiszciplináris Humorkonferencia előadásai
  Szerkesztő
  Vargha Katalin, T. Litovkina Anna, Barta Zsuzsanna
  Sorozatszám
  151
  Oldalszám
  292
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9789639372757
  Masa
  291 g/db
 • Nem véletlen, hogy egy humorral foglalkozó konferencia anyaga egy nyelvészeti tanulmánysorozatban jelenik meg, hiszen a humor kifejezésének egyik legfontosabb eszköze a nyelv. A többértelmű szerkezetek vizsgálatával foglalkozó nyelvészet az egyik legegzaktabb humán tudományám erről a humorral foglalkozó kutatónak az a fiatal bölcsész ugrik be, aki focirajongó ismerősének meséli, hogy azért tanult nyelvészetet, mert neki a többi humán tárgy nem volt elég egzakt, ugyanis ő a lelke mélyén mindig "reálos"volt. Mire az csak annyit mond: nagy kár, hogy "reálos"(az ő olvasatában: Real Madrid-os), mert ő meg "barcás", azaz Barcelona-drukker.

   

  Olvassák, tanulmányozzák mosolyogva ezt a valóban sokszínű tanulmány­kötetet!

   

  Prószéky Gábor
  egyetemi tanár, az MTA doktora


   

  A kötet szerkesztői

   

  VARGHA KATALIN PhD az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajz­tudományi Intézetének tudományos munkatársa. Fő kutatási területe a folklór kisepika, ezen belül a találósok és viccek, valamint a közmondások és ezek ferdítései. Magyar találós kérdések. 19. századi szövegek antológiája (2010) című kötete mellett több mint harminc publikáció szerzője/társszerzője, néhány újabb tanulmánya: A mesétől a találós kérdésig. Adalékok a magyar szóbeli rejtvények terminológiájához (2011)Common types of alteration in Hungarian antiproverbs (2012, társszerző: T. Litovkina Anna).

   

  T. LITOVKINA ANNA dr. habil. a University of Information Technology and Management in Rzeszow (Rzeszow, Lengyelország) egyetemi tanára és a Selye János Egyetem (Komárno, Szlovákia) docense. Magyarországon és külföldön egy­aránt elismert közmondás- és humorkutató, kilenc könyv szerzője/társszerzője. Hat kötet társszerkesztője, pl. Hungarian Humour (2012, társszerkesztők: Medgyes Péter, Judit Sollosy és Dorota Brzozowska). Több mint száz tanulmányt és könyvfejezetet írt. A Nemzetközi Folklórlingvisztikai Kutatócsoport vezetője, az I., a II. és a III. Magyar Interdiszciplináris Humorkonferencia főszervezője.

   

  BARTA ZSUZSANNA pszichológus, pszichológia szakos tanár, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár. A SOTE klinikai szakpszichológus-jelöltje. 2010 óta a Szent Borbála Kórház Addiktológiai és Pszichiátriai Osztályának pszichológusa. Szakterülete a pszichológia és a pszichoterápia összekapcso­lódása az irodalommal és a nyelvészettel (biblioterápia, lélektani jelenségek megjelenése irodalmi művekben, pszicholingvisztika). A Magyar Irodalomterápiás Társaság egyik alapító tagja. Jámbor Andrea és Orgován Gábor Hallhatatlan szavak (2012) című könyvének szakmai lektora és korrektora.

   

  A konferenciasorozat előadásait a következő kötetek tartalmazzák:

   

  Ezerarcú humor, 2008

   

  A humor dimenziói, 2010

   

  Sokszínű humor, 2013.