Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Detalii produs


Magyar versek könyve

NOU
Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
242 RON
Punct bonus: 2 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 023

 

Magyar lélek, szív és ész, magyar szó és dallam színe-lángja szól hozzánk a közölt versekből. Meg vannak örökítve bennük lelki vonzalmaink, gondolat- és érzésvilágunk, jellemünk, kedvünk, humorunk, változatos hangulataink, szeretett tájaink, eredeti embertípusaink, nagyjaink emléke, történelmünk, közsorsunk, minden örömünk és bánatunk, egész nemzeti egyéniségünk és műveltségi formánk: mindaz, amiben mi, magyarok történelmileg egyek vagyunk.

Elmerülve a versek olvasásában, elemi erővel érezzük, hogy ez a kincs a miénk, s őrzésére csak mi, magyarok vagyunk hivatottak és elkötelezettek. A mi lelki otthonunk ez.

 

A mára klasszikussá vált antológia először 1937-ben jelent meg. Horváth János neves irodalomtörténész válogatásában 152 költőtől 688 verset tartalmaz, valamint 38 ismeretlen szerzőjű költemény is olvasható benne.

A reprezentatív kivitelű kötet végén a költők rövid életrajza is olvasható, valamint a versekben szereplő ritkább szavak magyarázata is megtalálható a függelékben.

A reprint kiadás a TINTA Könyvkiadó és a Pytheas Könyvmanufaktúra példás együttműködésében jelent meg „A magyar nyomtatott örökség feltárása” program keretében.

 

 • Alcím
  152 költő 688 verse, valamint 38 ismeretlen szerzőjű költemény. Szerkesztette, bevezetővel és jegyzet-szótárral ellátta Horváht János
  Szerkesztő
  Horváth János
  Oldalszám
  592
  Kötés típusa
  keménytáblás
  Formátum
  175 x 245 mm
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9789634093756
  Status
  NOU    
  Masa
  1,1 kg/buc