Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


Gyermekmesék

-20%
Gyermekmesék
 • Gyermekmesék
 • Gyermekmesék
 • Gyermekmesék
 • Gyermekmesék
 • Gyermekmesék
38 RON 
30 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 023

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

 

Rudyard Kipling (1868–1936) Nobel-díjas angol író gyermekeknek szóló művei az ifjúsági irodalom örökzöld klasszikusai. A leghíresebb kétségkívül A dzsungel könyve, ami nemzedékek kedvelt olvasmánya. A most két nyelven közreadott, Gyermekmesék című könyvében a történelem előtti időkbe repíti vissza az olvasókat. A mesékből kiderül, hogyan lett púpos a teve, miképp tett szert foltokra a leopárd. Megtudhatjuk, miért ráncos az orrszarvú bőre, és hogyan nyúlt meg az elefánt ormánya.
Rudyard Kipling kilenc szórakoztató és vidám meséjét jelen kötetben eredeti nyelven, angolul és Mikes Lajos fordításában párhuzamosan magyarul is közreadjuk. A mesék angolul és magyarul egymás mellett, párhuzamosan szerepelnek, megkönnyítve ezzel a két szöveg összehasonlítását. Így a történeteket olvasva kényelmesen és szórakozva fejlesztheti angoltudását minden nyelvtanuló.
A meséket a szerző eredeti illusztrációi kísérik. A kiadvány forrásául szolgáló angol kötet először 1902-ben jelent meg Londonban.
A mesék fordulatokban kellően gazdagok ahhoz, hogy az angol nyelvben már valamennyire jártas olvasó leküzdje a nyelvi nehézségeket, a kezdő nyelvtanuló pedig hamar sikerélményhez juthat a párhuzamos magyar szöveg segítségével.
A TINTA Könyvkiadó ezzel a kötettel folytatja nagy sikerű kétnyelvű sorozatát, amelynek tagjai többek között olyan sikerkönyvek, mint Jack London: Aranyásók Alaszkában, Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes, Daniel Defoe: Robinson Crusoe, Charles és Mary Lamb: Shakespeare-mesék.

 

 • Alcím
  Angol–magyar kétnyelvű kiadás nyelvtanulók számára
  Szerző
  Rudyard Kipling
  Oldalszám
  168
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9789634093749
  Masa
  205 g/buc
 •  

  Hogy lett púpos a teve?  /  9

  A rinocérosz  /  19

  Hogy lett foltos a leopárd?  /  27

  A fia-elefánt  /  43

  A vén kenguru ember  /  63

  Az armadill  /  73

  A rák, aki a tengerrel játszott  /  93

  A macska, aki egyedül járt sétálni  /  117

  A pillangó, aki toppantott  /  143