Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


Elmét vidító magyar népmesék

-20%
Elmét vidító magyar népmesék
 • Elmét vidító magyar népmesék
 • Elmét vidító magyar népmesék
 • Elmét vidító magyar népmesék
 • Elmét vidító magyar népmesék
32 RON 
25 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 019
Stoc epuizat
Trimiteti o notificare daca o sa fie pe stoc

 

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

 

A magyarság ősi titkait őrzik népmeséink. A páratlanul gazdag magyar népmesekincs megdönthetetlen bizonyítéka a hajdan virágzó ősi magyar kultúrának. A kötet a régi magyarok mesélő kedvéről ad hírt. A meséskönyv lapjairól sugárzó valóságos és képzeletbeli világ a ma emberének is üzen. Kitartásra, találékonyságra biztat. Megismerhetjük a mesékből a nagy emberi kérdések sorát, és megkapjuk belőlük a feleletet is a kérdésekre. A népmeséken keresztül a síró és a nevető földi sorsokat, a fölszabaduló és vidáman barangoló emberi szellemet ismerhetjük meg.

A kötet csodálatos elemekkel átszőtt tündérmeséiben a népi hitvilág szellemisége tükröződik vissza. A királyokhoz köthető történetekben igazságos ítéletet születik. A gonosz megbűnhődik, a jó pedig eléri célját, elnyeri jutalmát.

Az igaz magyar népmesék a gyermekekhez éppúgy szólnak, mint a felnőttekhez. Mindenki számára van mondanivalójuk, hiszen egyetemes emberi értékeket közvetítenek. A népmesékben különös nyelvi szépséggel az emberi érzések mélysége nyilatkozik meg. A mesék színes nyelvezete, a régies szavakkal és szófordulatokkal, üdítőleg hatnak napjaink elszürkülő nyelvhasználatára. A magyar népmesét tréfás beszédfordulatok, váratlan elemekben gazdag történetek jellemzik.

Az Elmét vidító magyar népmesék című kötet 14 meséje közül 10 Kriza Jánostól, a magyar népmesék egyik első gyűjtőjétől valók. A többi mese kiegészíti és színesíti Kriza János amúgy is változatos, színes, mesevilágát.

A 21. század gyermekei és felnőttjei -- mint elődei sok-sok évszázadon keresztül --, örömmel merülnek el a mesék csodás birodalmában. Mert ebben a világban minden lehetséges, az emberfeletti hatalmak biztosítják minden jogosnak tartott emberi vágy diadalát.

Kívánjuk kicsiknek és nagyoknak, hogy a kötet meséi vidítsák az elmét, segítsék az örök emberi értékek felismerését és az azok szerinti életvitelt.

 • Oldalszám
  152
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9789634092230
  Masa
  190 g/buc
 • A csudamadár  /  7

  A fortélyos leány  /  20

  A két gazdag ember gyermeke  /  27

  A kicsi dió  /  31

  A király húszéves leánya és a három ifjú  /  35

  Az álomlátó fiú  /  41

  Az egyszeri asszony meg az ördög  /  56

  Halász Józsi  /  60

  Szegény bujdosó legény  /  72

  Hazug mese  /  85

  A vasfejű ember  /  89

  János királyfi és Szélike  /  101

  Az özvegyasszony fia  /  109

  Haragszol szolga?  /  119

  A halál és a vénasszony  /  128

  Az aranyhajú tündér-királykisasszony  /  131

  A kis gyertya  /  144