Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Detalii produs


Túlzásba vitt német szavak

-20%
Túlzásba vitt német szavak
 • Túlzásba vitt német szavak
 • Túlzásba vitt német szavak
 • Túlzásba vitt német szavak
 • Túlzásba vitt német szavak
 • Túlzásba vitt német szavak
40 RON 
32 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 018
 • Alcím
  A fokozó értelmű szókapcsolatok magyar-német szótára
  Szerző
  Friederike Megyery, Székely Gábor
  Sorozatszám
  200
  Oldalszám
  286
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9789634091349
  Masa
  460 g/buc
 • A Túlzásba vitt német szavak egy sajátos magyar–német kétnyelvű szótár, amely olyan szókapcsolatokat sorol fel, amelyekkel nyomatékosíthatjuk mondandónkat. A szótár közel 1200 magyar címszót tartalmaz ábécérendben, ezeknek megadja német megfelelőjét és a jelentését is mindkét nyelven. E címszavak alá besorolva több mint 12 000 fokozó értelmű szókapcsolatot találhatunk. Így például a SZÉP melléknév mellett a schön megfelelő szerepel, alatta pedig többek között a lélegzetelállítóan szép kifejezés, amelyet németre atemberaubend schön alakban fordíthatunk.
  Mivel a két nyelv szavait nem lehet egy az egyben megfeleltetni egymásnak, a magyar címszóhoz olykor két-három német megfelelő is tartozik. A SIKER főnév mellett például a német Beifall és Erfolg változatokat találjuk. Noha az elsöprő siker szókapcsolatot mindkét esetben az überwältigender jelzővel alkothatjuk meg, az átütő siker szókapcsolatot például csak az utóbbi főnévvel tudjuk kifejezni: ein durchschlagender Erfolg. A kötet használatát megkönnyíti az 1200 német főfogalmat tartalmazó mutató, amely az olvasót a magyar címszóhoz irányítja.
  A Túlzásba vitt német szavak szótárt ajánljuk németül tanulóknak, némettanároknak, német–magyar nyelvpárral dolgozó fordítóknak és tolmácsoknak, valamint a német nyelv iránt érdeklődőknek is.
  SZÉKELY GÁBOR, a szótár összeállítója a jelenlegi Nyíregyházi Egyetem jogelődjeinek Orosz Nyelv és Irodalom, majd Német Nyelv és Irodalom Tanszékén volt oktató, jelenleg az intézmény professor emeritusa. 1972-ben kezdett el foglalkozni a lexikai fokozás kérdéseivel. Jelen szótár e téren végzett munkásságának zárókötete.
  FRIEDERIKE MEGYERY, a kötet társszerzője a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola nyugalmazott tanára.