TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Detalii produs


Shakespeare-idézetek

Shakespeare-idézetek
27 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 015
Stoc epuizat

 

Évszázadok óta népszerűek a William Shakespeare drámáiból származó rövid, pár soros idézetek.

 

A TINTA Könyvkiadó – tisztelegve a világ legnagyobb drámaírója előtt – jelen gyűjteményben 22 tematikus csoportba rendezve 350 idézetet ad közre párhuzamosan mind angol, mind magyar nyelven. Az idézetek többek között érintik az emberi kapcsolatok területét (barátság, szerelem, házasság), az emberi érzések világát (bánat, boldogság, hűség) és az emberi lét örök igazságait (bölcsesség, sors, hit).

 

Az idézetgyűjteményt ajánljuk mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy Shakespeare több mint négyszáz évvel ezelőtt milyen bölcs gondolatokat fogalmazott meg, az élet nagy problémái megoldásához milyen tanácsokat adott, illetve miként tudta az emberi lélek és természet sokszínűségét költőien ábrázolni.

 

Korunkban, amikor az angol a világ vezető nyelve, igen hasznos a jelen gyűjtemény azok számára is, akik el kívánnak mélyülni az angol nyelv történetében, költői szépségeiben. Ilyenformán izgalmas tanulmányozni a remek magyar fordításokat, elmerengeni azon, hogy neves magyar műfordítóink miként adták vissza Shakespeare évszázados, veretes gondolatait.

 • Alcím
  350 bölcsesség angolul és magyarul
  Szerkesztő
  Cseszkó Renáta
  Sorozatszám
  34
  Oldalszám
  164
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9786155219986
  Masa
  211 g/db
 • Idézetek a legnagyobbtól
  Könyvhét (24. oldal), 2015-04-01, K. S. A.

Creare magazin online