Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


A sokszínű alkalmazott nyelvészet

-20%
A sokszínű alkalmazott nyelvészet
30 RON 
24 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 013

 

 • Alcím
  Tanulmányok az alkalmazott nyelvészet területeiről
  Szerkesztő
  Hattyár Helga, Hugyecz Enikő Henriett, Krepsz Valéria, Vladár Zsuzsa
  Sorozatszám
  147
  Oldalszám
  204
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9786155219306
  Masa
  350 g/db
 • A TINTA Könyvkiadó „Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához”sorozatának 147. kötete az ELTE BTK Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke által 2012. március 8– 9-én megrendezett III. Alkalmazott Nyelvészeti Hallgatói Konferencia előadásaiból készült tanulmányokat tartalmazza. A kötet szerzői az ELTE BTK különböző (BA-s, MA-s és PhD-s) képzési szintjein tanuló, önálló kutatásokat folytató hallgatók.

   

  A kötet 21 tanulmányt tartalmaz. Címe – A sokszínű alkalmazott nyelvészet. Tanulmányok az alkalmazott nyelvészet területeiről – a magyarországi alkalmazott nyelvészetet ma jellemző sokféleséget tükrözi. A szerkesztők a tanulmányokat öt tematikus blokkba rendezték. A nyelvtanítás, az internetes nyelvészet, az alkalmazott pszicholingvisztika és az alkalmazott szociolingvisztika mellett a "társadalmilag hasznos"alkalmazott nyelvészethez illeszkedő elméleti keret, a funkcionális kognitív nyelvészet is helyet kapott.

   

  A tanulmányok változatos témákat ölelnek fel: az iskoláskorú gyerekek nyelvtanulásától a számítógépes játékok nyelvén át a politikai korrektség nyelvi megjelenéséig. Olyan érdekes kérdésekkel foglalkoznak, mint az internetes csevegések rövidítései, az óvodás gyerekek párbeszédei, a mai vajdasági keresztnévadás sajátosságai, az idézetjelölők pragmatikája a héber Bibliában – hogy csak néhányat ragadjunk ki.

   

  A hallgatók mind a konferenciát, mind a kötetet a 2011-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt hallgatótársuk, Kiss Zoltán (1983– 2011) emlékének ajánlották, akinek a kezdeményezésére, valamint lelkes pályázati és szervezési munkájának köszönhetően indult el 2008 tavaszán a hallgatói konferenciasorozat.

   

  A TINTA Könyvkiadónál megjelent alkalmazott nyelvészeti hallgatói kötetek:

   

  Ismeretlen ismerős – ismerős ismeretlen (2008)

   

  TI és MI (2010)

   

  Az alkalmazott nyelvészet integritásának kérdései (2011)

   

  A pszicholingvisztikától a beszédtechnológiáig (2011)

   

  Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel (2011)

   

  A sokszínű alkalmazott nyelvészet (2012)

   

  Nyelvi rendszer és nyelvhasználat (2014).