Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel

-20%
Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel
30 RON 
24 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 012

 

 • Szerkesztő
  Simon Orsolya, Szabó Dániel
  Sorozatszám
  138
  Oldalszám
  180
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9786155219146
  Masa
  320 g/db
 • A TINTA Könyvkiadó a "Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához"sorozat 138. számában a Pannon Egyetem, MFTK Alkalmazott Nyelvészeti és Nyelvoktatási Intézete által 2011. április 14. és 15. között megrendezett Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek Második Országos Találkozója elnevezésű tudományos hallgatói-oktatói konferencia válogatott előadásait adja közre.

   

  Az immár hagyománnyá vált rendezvényen 39 előadót hallhattak a résztvevők az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Változatos témák sokasága reprezentálta a jelenkori, magyarországi alkalmazott nyelvészeti kutatások sokszínűségét.

   

  A kötetben megjelentetett 22 tanulmány is hűen tükrözi az alkalmazott nyelvészet diszciplínájának alkalmazhatóságát a társadalmi élet, az oktatás és az anyanyelvi nevelés számos területén. A vadász szaknyelv jellemzőitől az utcanévadási szokások nyelvi szokatlanságán át a stand up comedy gendernyelvészeti elemzéséig számos megoldásra váró problémával, kutatási témával szembesíti az olvasót a kötet az igazságszolgáltatás, a nyelvoktatás, a nyelvelsajátítás, a nyelvterápia, a nyelvpolitika, a társalgáselemzés, a média­nyelvészet, korpusznyelvészet stb. szemüvegén keresztül.

   

  A kötetet haszonnal forgathatják és tanulmányozhatják nyelvészek, nyelvtanárok, főiskolai, egyetemi és doktorandusz hallgatók, a nyelvészet felé nyitott középiskolások, továbbá mindenki, aki érdeklődik az alkalmazott nyelvészet és annak interdiszciplináris területei iránt.

   

  A TINTA Könyvkiadónál megjelent alkalmazott nyelvészeti hallgatói kötetek:

   

  Ismeretlen ismerős – ismerős ismeretlen (2008)

   

  TI és MI (2010)

   

  Az alkalmazott nyelvészet integritásának kérdései (2011)

   

  A pszicholingvisztikától a beszédtechnológiáig (2011)

   

  Alkalmazott nyelvészet hallgatói, oktatói szemmel (2011)

   

  A sokszínű alkalmazott nyelvészet (2012)

   

  Nyelvi rendszer és nyelvhasználat (2014).