Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


Erőszakok

Erőszakok
24 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 003
Stoc epuizat
Trimiteti o notificare daca o sa fie pe stoc

 

 • Szerző
  Arany Ágnes
  Oldalszám
  236
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9639372552
  Masa
  288 g/db
 • Arany Ágnes Sátoraljaújhelyen született ikertestvérével 1944. március 28-án. A család 1948-ban Budapestre költözik. Gyerekkorára az ötvenes évek terrorja, majd a forradalom és az azt követő megtorlás nyomja rá bélyegét, amelynek ellenpólusa a családban uralkodó tökéletes harmónia és feltétel nélküli szeretet. Így felfokozottan a maga kettősségében látja a világot, amelyben a jó, mint belső centrum, állandó önvédelemre szorul fennmaradása érdekében a pusztító szándékú külső világgal szemben.

   

  Festőművész szeretne lenni, de nem veszik fel a képzőművészeti gimnáziumba, s a festészet iránti szeretete évtizedekkel később ikonfestésben jelentkezik. 1962-ben érettségizik, majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem kínai-orosz szakán folytatja. A kínai szakot az ismert politikai okok miatt nem fejezheti be, 1969-ben orosz szakos tanári diplomát szerez. 1974-ben egy évi szovjetunióbeli tartózkodás után hagyja el az országot, a Stuttgart melletti Kirchheim unter Teckben él. A tübingeni Eberhard-Karls egyetemen amerikanisztikát és szlavisztikát tanul, 1981-ben diplomázik. Sokat utazik, számos országban tölt hónapokat, éveket. 1987-ben Stuttgartban Waldorf-tanári képesítést szerez. 1989-1992-ig a Hong Kong Baptist University némettanára, majd Chicagóban telepedik le, ahol máig is él.

   

  Írásai a hongkongi Acquaintance-ben, a Chicagóban és Budapesten szerkesztett Szivárvány irodalmi folyóiratban, valamint az Árgusban jelentek meg. 1986-ban és 1987-ben adja ki New Yorkban a Barron&aposs Educational Series orosz-angol, illetve angol-orosz idiómaszótárát. Férje, Dr. Makkai Ádám író, műfordító, a University of Illinois at Chicago nyelvészprofesszora mellett számos irodalmi mű, angol és magyar nyelvű antológia összeállításában vesz részt.

   

  Arany Ágnest elsősorban az emberi lélekben keletkező visszhang foglalkoztatja mind a történelmi események, mind a társas kapcsolatok esetében, amelyhez szervesen kapcsolódik a hatalom és az elnyomás kérdése is. Az életet nem esetleges egyszeri létezésként, hanem inkarnációk sorozatának fogja fel, amely az egyetemes emberiség sorsának döntő mozaikja.