Categorii
TOP produse
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
Certificat
SSL Certificate
Filtrare
Megjelenés dátuma
Detalii produs


Kedves Hallgatóim!

Kedves Hallgatóim!
32 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 003
Stoc epuizat
Trimiteti o notificare daca o sa fie pe stoc

 

 • Alcím
  Válogatás a Magyar Rádió <i>Édes anyanyelvünk</i> című műsorából
  Szerző
  Balázs Géza, Bencédy Jószef, Deme László,<br /> Fábián Pál, Grétsy László, Szathmári István
  Oldalszám
  424
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Numar articol
  9639372528
  Masa
  382 g/db
 • Kövesdy Zsuzsa kitűnő válogatása a Magyar Rádióban elhangzott nyelvművelő előadásokból készült. Jó érzékkel emelte ki azokat a szövegeket, amelyek az élőbeszédből írásba áttéve is megőrzik elevenségüket, érdekességüket.

   

  Ennek a könyvnek a kiadása a Tinta Könyvkiadó merész vállalkozása. Bátorságuk alapja, hogy olyan nagyszerű művek kiadásával szereztek tapasztalatokat, mint egyebek közt a Magyar szókincstárGrétsy László: A mi nyelvünk című kötete. Ez a mostani válogatás méltán sorakozik az említett könyvek közé.

   

  Tisztelet a kötetben szereplő szerzőknek, hogy élőszóban és írásban egyaránt szelíden, tapintattal mutatnak rá nyelvi gyarlóságainkra. Annak sem kell szemlesütve járnia, aki olvasás közben felfedezi önnön hibáit, műveltségbeli hiányait. Biztatást kap önmaga meghaladására. A kajánok pedig, akik örülnek mások kárának, jól fognak szórakozni. De ők se legyenek fölényeskedő farizeusok, mert nekik is van tanulnivalójuk.

   

  Ez a kedves könyv nyelvünk állapotáról szólva nem borúlátásra, még kevésbé kétségbeesésre késztet, inkább bizakodásra, s hozzá tanulásra.

   

  Pozsgay Imre