Categorie
Top Prodotti
Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Certificato
SSL Certificate
Filtro
Megjelenés dátuma
Dettagli Prodotto


Angol-magyar kifejezések

-30%
Angol-magyar kifejezések
 • Angol-magyar kifejezések
 • Angol-magyar kifejezések
 • Angol-magyar kifejezések
 • Angol-magyar kifejezések
7,6 
5,32
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,05 €
Megjelenés dátuma 
:
2 010

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

A nyelv építőelemei között a szavak mellett szép számmal megtalálhatók a több szóból álló kifejezések: az állandósult szókapcsolatok, a szólások és a közmondások is. A nyelvtanuló gyakran találkozik azzal a ténnyel, hogy az ugyanolyan jelentésű kifejezést anyanyelve más szavakból állítja elő, mint az idegen nyelv. Például azt a magyar szókapcsolatot, hogy semmi közöd hozzá, az angol így fejezi ki: none of your business, azaz szó szerinti fordításban: nem a te üzleted. Az angol put the icing on the cake szólás szó szerinti fordítása: felteszi a tortára a habot, magyar megfelelője azonban: felteszi az i-re a pontot.

Nagy György szótára az angol társalgási nyelv leggyakoribb 3000 állandósult szókapcsolatát, szólását és közmondását mutatja be. A kifejezések között számos szleng stílusárnyalatú is található.

Az angol kifejezéseket jól szemléltetik a rövid példamondatok, a valós életből vett párbeszédrészletek – amelyek angolul és magyarul is megtalálhatók a könyvben.

A szótár hatékonyan segíti már a kezdő nyelvtanulót is, hogy nyelvtudását a mindennapi angol nyelv kifejezéseivel bővítse és a kifejezéseket megfelelően használja.

A szerző, Nagy György az egyesült államokbeli Troy város egyetemének a professzora, számos angol–magyar szótár szerkesztője, többek között az elmúlt évek nagy sikerének, a Thesaurus of English Idioms 1300 oldalas gyűjtemény­nek is.

A szerzőtől a TINTA Könyvkiadónál megjelent további kötetek: az Angol elöljárós és határozós igék szótára és az Angol közmondások.

 • Alcím
  3000 gyakori szókapcsolat, szólás és közmondás
  Szerző
  Nagy György
  Oldalszám
  292
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Codice articolo
  9789639902282
  Peso
  346 g/db