Categorie
Top Prodotti
Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Certificato
SSL Certificate
Filtro
Megjelenés dátuma
Dettagli Prodotto


Kihalt szavak kisszótára

-20%
Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
 • Kihalt szavak kisszótára
7,57 
6,06
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,06 €
Megjelenés dátuma 
:
2 024

 

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

 

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

 

A Kihalt szavak kisszótára 7650 olyan magyar szót mutat be és magyaráz, melyek nyelvünkben a korábbi századokban használatosak voltak, de mára már teljesen eltűntek és ismeretlenül csengenek a magyarul beszélők számára. Például: adony, csikla, dudafa, éreny, kasol, maszuta, paszita, rásgya, zakota.
A szótár lapozgatása közben rádöbbenünk a magyar nyelv szavaiban rejlő kifejezési változatosságra. Elgondolkodhatunk, hogy nyelvünkben egy-egy szó vajon miért a mai formájában él a szótárban található kiveszett szóalakkal szemben.
A Kihalt szavak kisszótára a magyar tudományos nyelvi ismeretterjesztés legnemesebb hagyományait folytatja. Mindazok számára izgalmas és hasznos, akiket érdekel nyelvünk és ezen belül szavaink története. Érdekes azoknak, akik örömmel morfondíroznak szavainkról. A szótár sok művelődéstörténeti ismeretet is rejt, hiszen olyan hajdani tárgyaknak, eszközöknek a nevét is tartalmazza, melyek ma már csak múzeumokban láthatók. A tárgyak nevei mellett számos olyan cselekvésnek, népszokásnak, gyermekjátéknak – ha nem is részletes, de a megértéshez elegendő – leírását tartalmazza, melyet olvasva az érdeklődő egy több száz évvel ezelőtti világban találja magát. Ehhez az időutazáshoz nyújt segítséget a Kihalt szavak kisszótára mindazoknak, akik veszik a fáradságot és elmélyülnek a szótár szavainak böngészésében.
A szótár szerkesztője, Kiss Gábor a TINTA Könyvkiadó vezetője, számos nagyszótár összeállítója, a sikeres Magyar szókincstár főszerkesztője, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja.

 

 • Alcím
  Nyelvünkből eltűnt 7650 szó, szójelentés és szókapcsolat magyarázata
  Szerző
  Kiss Gábor
  Sorozatszám
  92
  Oldalszám
  230
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Codice articolo
  9789634094128
  Peso
  275 g/pz