Categorie
Top Prodotti
Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Certificato
SSL Certificate
Filtro
Megjelenés dátuma
Dettagli Prodotto


Növények természetrajza képekben

-20%
Növények természetrajza képekben
 • Növények természetrajza képekben
 • Növények természetrajza képekben
 • Növények természetrajza képekben
 • Növények természetrajza képekben
61,47 
49,18
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,49 €
Megjelenés dátuma 
:
2 022

 

A „Növények természetrajza képekben” című nagyméretű képeskönyv a magyar könyvkiadás egyik legszebb növényalbuma. A mostani reprint kiadás alapjául szolgáló magyar könyvet 1882-ben adták ki. Ezt Budapesten jelentette meg Pfeifer Ferdinánd. A növénytanilag ma is szakszerűnek mondható könyv dr. Borbás Vince egyetemi tanár, a 19. század legnagyobb magyar botanikusának a munkája. A könyv árveréseken ritkán bukkan fel, ha nagy néha mégis árverésre bocsájtanak egy-egy példányt, magasra verik fel az árát a szenvedélyes licitálók. Az eredeti magyar mű kiindulási alapja a dr. Schubert G. H. S. professzor 1870-ben megjelent német nyelvű népszerű képeskönyve (Naturgeschichte des Planzenreichs) volt.

A reprezentatív kiadvány első 52 oldala 650 növény, virág részletes, szakszerű magyar nyelvű leírását tartalmazza. A magyar növények ismertetése mellett azok latin megfelelője is fel van tüntetve. Ezt a részt követi az 53 nagy méretű (43 x 32 cm) kétoldalas színes tábla, amelyek a tárgyalt növényeket ábrázolják finoman színezett litográfiákon magas színvonalon. A színes táblák alsó részén a növények magyar neve olvasható.

Az eredeti mű pontos, nagy műgonddal készített hasonmás kiadása a Pytheas Könyvmanufaktúra és a TINTA Könyvkiadó szoros együttműködésében jelent meg kis példányszámban „A magyar nyomtatott örökség feltárása” program keretében. Az előállítás módja egyedi kézi készítés. A kötés keménytáblás, félvászon.

A „Növények természetrajza képekben” című albumban a szakszerű szöveges leírást autentikus módon egészítik ki a szemet gyönyörködtető színes növény és virágképek.

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a növényeket, a virágokat és örömmel, rácsodálkozva nézegeti ezek több mint száz éve készített színpompás litográfált képeit.

 

 • Szerző
  Schubert G. H. S., Borbás Vince
  Oldalszám
  158
  Kötés típusa
  keménytáblás
  Formátum
  22,5 x 32,5 cm
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Codice articolo
  9789634093367
  Peso
  1,04 kg/pz