Categorie
Top Prodotti
Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Certificato
SSL Certificate
Filtro
Megjelenés dátuma
Dettagli Prodotto


Meseszótár. E-könyv

Meseszótár. E-könyv
3,78
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,04 €
Megjelenés dátuma 
:
2 017

A pdf letöltése csak regisztrált vásárlók számára lehetséges.

 

Az e-könyv letöltése csak regisztrált vásárlók számára lehetséges. Sikeres fizetés után a felhasználói fiókba (profil: bal felső, harmadik menüpont) belépve tölthetik le az e-könyvet epub formátumban.

 

A Meseszótár évezredes tudást felhalmozó meséink azon szavait, kifejezéseit gyűjti egybe, melyek a mai gyerek és felnőtt olvasók szókincsében már nem élnek. Ezzel olyan hiányt pótol, mely a mai, gyorsan változó világunkban még sürgetőbbé válik, hiszen nyelvünk, kultúránk jelentős részét hordozzák magukban a szájhagyomány útján ránk maradt, roppant színes és változatos népmesék.
Főleg olyan gyermekeknek, fiataloknak szól ez a mű, akik szívesen, érdeklődve hallgatják és olvassák a meséket, és a teljesebb megértés reményében szívesen néznek utána, hogy a mese egyes elemei miként válnak a mesevilág részévé. Jó szolgálatot tehet azonban ez a kézikönyv azoknak a szülőknek is, akik azzal szembesülnek, hogy kíváncsi gyermekük olyan szavakra kérdez rá meseolvasás közben, amelyeket esetleg ők sem értenek, ismernek pontosan vagy csak egy másik, nyelvünkből elveszett jelentéséről nem tudnak. Ezernyi oka lehet annak, hogy a mesékben használt szavak mára nehezen hozzáférhetőkké váltak számunkra. A nyelv folyamatos változása mellett sok esetben olyan tájnyelvi szavakról, kifejezésekről, mára kevésbé ismert szokásokról, ünnepekről van szó, melyek a köznyelvben már kevésbé vagy egyáltalán nem élnek.

 • Alcím
  1400 régi, népies szó és népmesei szófordulat magyarázata példamondatokkal
  Szerző
  Zsák Éva Indira, Petróczi Andrea
  Formátum
  epub
  Codice articolo
  9789634091325