Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Top Prodotti
Certificato
SSL Certificate
Dettagli Prodotto


Újságíróiskola

Újságíróiskola
4,06
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,04 €
Megjelenés dátuma 
:
2 012

 

A hajdani német vaskancellár, Otto von Bismarck szerint az újságírók pályatévesztett emberek. Állításával a nemcsak költőnek, hanem újságírónak is kiváló Juhász Gyula akképpen szállt szembe, hogy az újságíró pályatévesztett ember, de azt a pályáját tévesztett e el, amelyik elől a szerkesztőség füstjébe és csöndjébe menekül.

 

Jelen kötet a Juhász Gyula említett e pályaváltoztatóknak és az eleve szerkesztőségbe igyekvőknek kíván segítségére lenni. (A fejezetek többségének szerzője maga is pályaelhagyó, tanári diplomáját "szögre akasztva"bő négy évtizede ragadott tollat, hogy aztán az 1990-es évektől – diplomáját "leporolva"– a Népszabadság, a Független Médiaközpont és a Partners Hungary újságíró-stúdióiban meg a Sanoma Médiaakadémián az újságíróképzésnek is részese legyen.)

 

A kötet keveset foglalkozik a műfajok elméleti kérdéseivel – róluk több jeles munka is az érdeklődők rendelkezésére áll. Sokkal inkább a cikkalkotás gyakorlati – tartalmi és formai – kérdéseiben igyekszik tanácsot adni: jó és rossz klasszikus, közelmúltbeli és egészen friss példákat sorolva, bemutatva, hogy ugyanazt a tárgyat az adott lap szellemében és a rendelkezésre álló terjedelemben hányféleképpen is lehet papírra vetni, újabban pedig képernyőre varázsolni.

 • Alcím
  Gyakorlati útmutató
  Szerző
  Daniss Győző
  Sorozatszám
  19
  Oldalszám
  168
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Codice articolo
  9786155219030
  Peso
  200 g/db
WebShop System