Categorie
Top Prodotti
Newsletter
Soluzione di pagamento
Rassegne del prodotto
Certificato
SSL Certificate
Filtro
Megjelenés dátuma
Dettagli Prodotto


Bárhogy nevezzük...

Bárhogy nevezzük...
4,24
I punti bonus dopo l'acquisto: 0,04 €
Megjelenés dátuma 
:
2 005
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron

 

 • Alcím
  A tulajdonnév a nyelvben és a természetben
  Szerző
  Várnai Judit Szilvia
  Sorozatszám
  42
  Oldalszám
  100
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Codice articolo
  9637094229
  Peso
  181 g/db
 • A könyv témája a tulajdonnevek problematikájának általános megközelítése, illetve a magyar nyelvtudomány hagyományos megközelítési módjainak kritikai vizsgálata.

   

  Várnai Judit Szilvia arra a kérdésre keresi a választ, hogy a tulajdonnevek hogyan helyezkednek el a nyelvben, a nyelvi rendszerben. Gondolatait négy témakörbe csoportosítja:

   

  1. Mi a tulajdonnév? 2. A tulajdonnév grammatikai megközelítései 3. A tulajdonnevek és a formális rendszerezés kérdése 4. A tulajdonnevek mint nem formális rendszer.

   

  A szerző elsősorban a magyarországi névelméleti írások lényeges vonásait mutatja be. Mivel a szerző szerint a tulajdonnevekkel kapcsolatos lényeges kérdések formális nyelvészeti keretek között nem válaszolhatók meg, a megoldást a nyelvészetben eddig nem alkalmazott transzlogikus megközelítés bevezetésében látja.

   

  Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik érdeklődnek a névtan, illetve a nyelvészet határterületei iránt. Ezenkívül haszonnal forgathatják nyelvészek, egyetemi oktatók, magyartanárok, egyetemi és főiskolai hallgatók.

   

  Várnai Judit Szilvia nyelvtudományi doktori fokozatát a Debreceni Egyetemen szerezte, oktatóként ugyanott magyar nyelvészeti tárgyakat tanított, jelenleg az Igazságügyi Minisztérium munkatársa és a Szegedi Tudományegyetem, illetve az ELTE fordító- és tolmácsképzőjének oktatója.