Newsletter
Payment solution
Recommended products
Most popular products
Certificate
SSL Certificate
Product Details


Világ és nyelv szenvedéllyel

-20%
Világ és nyelv szenvedéllyel
8.19
Discount: 6.55
Bonus point : 0.07 €
Megjelenés dátuma 
:
2 015

 

 • Alcím
  Köszöntő kötet Gecső Tamás 60. születésnapjára
  Szerkesztő
  Folmeg Márta, Jóri Anita
  Sorozatszám
  174
  Oldalszám
  308
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Article No.
  9789639902138
  Weight
  496 g/db
 • A Világ és nyelv szenvedéllyel című kötet Gecső Tamás nyelvész és tanár 60. születésnapjára készült. A cím arra a kíváncsisággal és elkötelezettséggel teli hozzáállásra utal, amellyel az ünnepelt a világ minden új jelensége és a tudomány friss eredményei felé fordul.

   

  A könyv elején a köszöntők és Gecső Tamás szakmai életútja mellett helyet kapott egy vele készült mélyinterjú, valamint a tanár úr munkásságáról a volt és a jelenlegi hallgatói által megfogalmazott meleg hangú vélemények. A gyűjtemény további részében 42 szerzőtől összesen 36 írás olvasható, kollégák és tanítványok ekképp köszönik meg az ünnepeltnek a közös gondolkodást, az inspirációt és azt, hogy ha bármikor segítségre szorultak, mindig számíthattak rá.

   

  A hét nagyobb fejezetbe rendezett tanulmányok jó része interkulturális megközelítéssel született, és olyan témaköröket érintenek, mint a jelnyelv, a gendernyelvészet, a kétnyelvűség, a beszédtanítás vagy az eszperantó nyelv. A kötet írásai mind egy széles látókörű tanár, egy hűséges és vibráló alkotó szellemiségét dicsérik, és adják tovább a következő nemzedékeknek.

 • Folmeg Márta – Jóri Anita (szerk.): Világ és nyelv szenvedéllyel
  Modern Nyelvoktatás (108–111. oldal), 2015-09-01, Molnár Mária

WebShop System