Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Magyar versek könyve

Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
 • Magyar versek könyve
45.18
Bonus point : 0.45 €
Megjelenés dátuma 
:
2 023

 

Magyar lélek, szív és ész, magyar szó és dallam színe-lángja szól hozzánk a közölt versekből. Meg vannak örökítve bennük lelki vonzalmaink, gondolat- és érzésvilágunk, jellemünk, kedvünk, humorunk, változatos hangulataink, szeretett tájaink, eredeti embertípusaink, nagyjaink emléke, történelmünk, közsorsunk, minden örömünk és bánatunk, egész nemzeti egyéniségünk és műveltségi formánk: mindaz, amiben mi, magyarok történelmileg egyek vagyunk.

Elmerülve a versek olvasásában, elemi erővel érezzük, hogy ez a kincs a miénk, s őrzésére csak mi, magyarok vagyunk hivatottak és elkötelezettek. A mi lelki otthonunk ez.

 

A mára klasszikussá vált antológia először 1937-ben jelent meg. Horváth János neves irodalomtörténész válogatásában 152 költőtől 688 verset tartalmaz, valamint 38 ismeretlen szerzőjű költemény is olvasható benne.

A reprezentatív kivitelű kötet végén a költők rövid életrajza is olvasható, valamint a versekben szereplő ritkább szavak magyarázata is megtalálható a függelékben.

A reprint kiadás a TINTA Könyvkiadó és a Pytheas Könyvmanufaktúra példás együttműködésében jelent meg „A magyar nyomtatott örökség feltárása” program keretében.

 

 • Alcím
  152 költő 688 verse, valamint 38 ismeretlen szerzőjű költemény. Szerkesztette, bevezetővel és jegyzet-szótárral ellátta Horváht János
  Szerkesztő
  Horváth János
  Oldalszám
  592
  Kötés típusa
  keménytáblás
  Formátum
  175 x 245 mm
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9789634093756
  Weight
  1.1 kg/pcs