Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Munkafüzet az igekötők tanulásához

-20%
Munkafüzet az igekötők tanulásához
 • Munkafüzet az igekötők tanulásához
 • Munkafüzet az igekötők tanulásához
 • Munkafüzet az igekötők tanulásához
 • Munkafüzet az igekötők tanulásához
3.8 
3.04
Bonus point : 0.03 €
Megjelenés dátuma 
:
2 022

 

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

 

Ez a kompetenciafejlesztő munkafüzet az igekötők tulajdonságai iránt érdeklődő diákoknak szól. Számos olyan feladattal találkozhatnak itt alsósok, felsősök és középiskolások egyaránt, amelyek a szókincsfejlesztést, a nyelvi búvárkodást és a helyesírásban való biztos jártasságot, sőt elmélyültséget helyezik előtérbe.
A legelső feladat előtt egy táblázat áll; itt láthatják az olvasók a magyar igekötőállomány leggazdagabb és legárnyaltabb bemutatását. A további feladatokban vagy pontosan közölt, vagy ebből a táblázatból választható igekötőkkel kapcsolatosak a tennivalók.
Változatos gyakorlófeladatok sorakoznak feladatgyűjteményünkben a magyar igekötők megismerése, eredményes használatuk és a helyesen írásuk segítése érdekében. Több olyan feladatot is találunk, amikor egy-egy igéhez azért kell újabb és újabb igekötőket keresni és kapcsolni, azután ezeket mondatba foglalni, hogy láthatóvá váljon: az igekötők egyre igényesebben alkalmazhatók más-más jelentés kifejezése érdekében.
Akadnak olyan gyakorlatok is, amikor az igekötővel ellátott igéket a jelentésüknek megfelelően csoportosíthatják a tanulók, hogy az ismereteik erősebbé, biztosabbá váljanak. Nemcsak érdekesek, hanem a tudást is szolgálják az olyan feladatok, amelyekben ugyanahhoz az igéhez a legkülönbözőbb igekötőket kell kapcsolni egy-egy jelentésnek megfelelően. A leggyakrabban az előírásoknak megfelelő mondatok szerkesztését várják munkafüzetünk feladatai a diákoktól.
Ahogy haladunk előre a magyar igekötők és a feladatgyűjtemény megismerésében, úgy gyarapodnak az úgynevezett lyukas szövegek; ezeket igekötőkkel és igékkel kell kiegészíteni, teljes szöveggé alakítani. A tanulást mintamegoldások, illetőleg megoldási javaslatok segítik, a meg­ol­dókulcsot a kötet végén találhatjuk.
A szerzőnek a kiadónál megjelent további munkafüzetei a következők: Helyesírási munkafüzet az 5., 6., 7., 8. évfolyam részére; Szövegalkotás és szövegértés a szavak játékával; Szövegalkotási és szövegértési munkafüzet.

 

 • Alcím
  Gyakorlatgyűjtemény az 5–8. évfolyamos tanulók számára
  Szerző
  H. Tóth István, Katri-Ann Malina, Róth Judit
  Sorozatszám
  32
  Oldalszám
  48
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9789634093480
  Weight
  110 g/pcs
 •  

   

  Előszó  /  4

  Vázlat a magyar igekötőkről  /  5

  Feladatgyűjtemény  /  8

  1. A magyar igekötők általános ismerete, egyszerű használata  /  8
  2. Az igekötők szórendi helyének megváltozása  /  15

     III.  Vegyes típusú feladatok, az igekötők komplex alkalmazása  /  22

  Megoldások  /  41

  Felhasznált és ajánlott irodalom  /  47