Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Hit, élet és tudomány

-20%
Hit, élet és tudomány
3.82 
3.05
Bonus point : 0.03 €
Megjelenés dátuma 
:
2 016

 

 • Alcím
  Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak
  Szerző
  Sümegh László
  Oldalszám
  388
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9789634090342
  Weight
  550 g/db
 • A szerző ebben a könyvében az elmúlt három évtizedben megtartott előadásainak válogatását adja közre. Ezek nem szaktudományos értekezések, hanem ismeretterjesztő szándékkal születő elmélkedések.

   

  A könyv címe csak látszólag csalóka, hisz a természettudományos és metafizikai témák mellett olvashatunk érdekes, a mai embert állandóan foglalkoztató témákról, így a fenntartható fejlődésről vagy az egész életünket végigkísérő és legtöbbünket nyugtalanító elmúlásról.

   

  A boldogságról, boldogtalanságról, az irigységről tartott eladásait színesítik és jól egészítik ki a sörről és a kávéról írt alapos, részletekre is kiterjedő dolgozatai. A szabadkőművesség eredetéről, mai hatásairól, Mozart, valamint Liszt szabadkőművességéről is talál olvasnivalót az erre kíváncsi érdeklődő. A fizikát, kémiát, matematikát tanító pedagógus egy esetben még az irodalom területére is elmerészkedik. Egy méltatlanul elfelejtett írónő előadásában Tormay Ceciléről ír tartalmas elemzést. A könyv utolsó öt előadásában egyházi, illetőleg egyházpolitikai kérdéseket jár körül a természettudományokat tanító író, a tőle megszokott pedagógusi igényességgel.

   

  A könyvben a szerző gondolatait Hetényi Katalin grafikusművész finom illusztrációi egészítik ki.