Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Hallássérült fiatalok idegennyelv-tanulása Magyarországon

-20%
Hallássérült fiatalok idegennyelv-tanulása Magyarországon
6.29 
5.03
Bonus point : 0.05 €
Megjelenés dátuma 
:
2 015

 

 • Alcím
  Zárótanulmányok és módszertan, óratervekkel
  Szerkesztő
  Kontráné Hegybíró Edit, Csizér Kata, Piniel Katalin
  Sorozatszám
  175
  Oldalszám
  150
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9789634090212
  Weight
  257 g/db
 • A jelen kötet a Siket és súlyosan nagyothalló diákok idegennyelvtanulási motivációja, képzetei és stratégiái című OTKA K105095 projekt zárásaként született. Az országos kutatás célja a hallássérültek intézményeiben tanuló 14– 19 éves fiatalok idegennyelv-tanulási helyzetének feltérképezése volt. A munka hazai viszonylatban úttörőnek mondható, hiszen a magyarországi siket és súlyosan nagyothalló tanulók idegennyelv-tanulásával nem foglalkoztak még mások.

   

  A szakembereket ma már nem az a kérdés foglalkoztatja, hogy tanuljanak-e a hallássérültek idegen nyelveket, hanem csak az: hogyan? A jelen kötet is ennek a kérdésnek a megválaszolásához szeretne hozzájárulni.

   

  Az első rész három fejezete összefoglalja a kutatás fő eredményeit: a kérdőíves adatok statisztikai elemzését, a tanulói interjúk, illetve a tanárokkal és intézményvezetőkkel folytatott beszélgetések elemzését. A második rész olyan szurdopedagógiai ismereteket és módszertani tapasztalatokat ad át, amelyek jó alapot képezhetnek a siketek idegennyelv-tanításához. A harmadik rész rugalmasan szerkesztett tematikus óravázlatokat és feladatlapokat tartalmaz kezdő siket csoportok és tanáraik számára, amelyekhez az óratervekben megadott internetes címeken elérhető interaktív táblás tananyagok is kapcsolódnak.

   

  A kiadványt ajánljuk hallássérülteket oktató tanároknak, illetve nyelv­tanároknak, hogy eredményesebbé és változatosabbá tehessék óráikat. Emellett hallássérült fiatalok szülei számára is hasznos olvasmány lehet, mert számos tanácsot találhatnak benne arról, miért és hogyan érdemes a halláskárosodás ellenére is idegen nyelvet tanulni.