Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Túlzásba vitt szavak

-40%
Túlzásba vitt szavak
7.66 
4.59
Bonus point : 0.05 €
Megjelenés dátuma 
:
2 015
Out of stock
Get notified if re-stocked

 

 • Alcím
  A fokozó értelmű szókapcsolatok magyar–angol szótára
  Szerző
  Tukacs Tamás
  Sorozatszám
  164
  Oldalszám
  246
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  B/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9786155219788
  Weight
  413 g/db
 • Ironikus elképzelés szerint egy angolnyelv-tanulónak elég, ha a nice jelzőt ismeri, hiszen azt szinte bármire rá lehet mondani. Sőt ha még a good, netán a beautiful mellékneveket is használja, már igazán választékosan ki tudja fejezni magát. E tévhitet igyekszik eloszlatni a Túlzásba vitt szavak című kötet, és egyben megmutatni, hogy megfelelő szókinccsel angol nyelven is mennyire színesen lehet fogalmazni.

   

  A szótár 1000 fontos magyar szó alá besorolva összesen 12 000 fokozó szókapcsolatot tartalmaz két nyelven. A győzelem főnév alatt például megtaláljuk a fényes győzelem kifejezést, amelyet angolra magnificent victory alakban fordíthatunk. Ha egy magyar főnévhez vagy melléknévhez keresünk nyomatékosító jelzőt, esetleg arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy ige mellett leggyakrabban melyik határozót használhatjuk, nincs más dolgunk, mint fellapozni a magyar nyelvű címszót. Mivel a két nyelv szavait nem lehet egy az egyben megfeleltetni egymásnak, a magyar főfogalomhoz gyakran két-három angol megfelelő is tartozik. Így például a segít címszó mellett az angol aid, assist vagy help változatokat találjuk, a hathatósan segít szókapcsolatot azonban csak az utóbbi két igével tudjuk kifejezni: effectively assist vagy effectively help. A magyar és az angol főfogalmaknak megadjuk a jelentését, és közöljük a szófaját is. A kötetet az 1200 angol főfogalmat tartalmazó mutató zárja, amely az olvasót a magyar címszóhoz irányítja.

   

  A Túlzásba vitt szavak a magyar szótárirodalomban egyedülálló szerkezetű magyar–angol szótár, amely nemcsak angolul tanulók, hanem angoltanárok és fordítók érdeklődésére is számot tart.

   

  Tukacs Tamás, a szótár összeállítója a Nyíregyházi Főiskola Angol Nyelv és Kultúra Intézeti Tanszékének adjunktusa. PhD-fokozatát 2010-ben a Debreceni Egyetemen szerezte meg. Kutatási területe a modernista angol próza.