Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Sort
Megjelenés dátuma
Product Details


Albertfalvi történetek

-20%
Albertfalvi történetek
3.78 
3.02
Bonus point : 0.03 €
Megjelenés dátuma 
:
2 013
Out of stock
Get notified if re-stocked

 

 • Szerző
  Sümegh László
  Oldalszám
  296
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9786155219368
  Weight
  388 g/db
 • Sümegh László negyedik könyvét tartja kezében az olvasó. Előző három művétől eltérően most nem jelenlegi világunk ellentmondásait, gazdasági-társadalmi problémáit feszegeti, és nem is ausztriai utazási élményeit osztja meg olvasóközönségével, hanem közel két évszázados múltra visszatekintő szülőföldjéről, Albertfalváról, szűkebb hazájáról ír megejtő érzékenységgel.

   

  Tárcáiból, rövid novelláiból, földijeivel folytatott beszélgetéseiből sugárzik az otthona iránti ragaszkodás, a szereplők iránti mély elköteleződés. Az évtizedek alatt összegyűjtött élményeiben valamint a városrész egykori lakói által ráhagyományozott történetekben vall a szülőföld és az emberek kapcsolatáról, a korábbi és ma élő nemzedékek életéről, a XX. század ötvenes éveinek igazságtalanságairól, sikeres és néha kevésbé sikeres, de mindenképpen érdekes, figyelemre méltó sorsokról. Ez a könyv egyike az olyan írásoknak, amelyek még legtöbbször személyes élményen alapulnak, olyanok mesélték, akik tényleg találkoztak a rég letűnt községgel és annak lakóival.

   

  A fejezetek során a szerző fokozatosan s egyre mélyebben avatja be a régmúlt és napjaink Albertfalvájának világába a kedves olvasót.

   

  Írása nem csak helytörténet, hanem szórakoztató olvasnivaló. Írója mindezt sodró lendületű, választékos stílusával éri el, s teszi munkáját élvezetessé.

   

  Albertfalvát jól és kevésbé jól ismerők számára egyaránt ajánlott szórakoztató olvasmány.

   

  A könyvet Hetényi Katalin illusztrálta, aki szintén albertfalvi születésű, akárcsak nagyszülei és édesanyja, és a mai napig itt él családjával. A történetek szereplőit személyesen vagy családi anekdotákból ő is pontosan ismeri, ezért különös szeretettel készítette rajzait, amelyek az írások hű képi ábrázolói.

   

  Sümegh László további kötete a TINTA Könyvkiadónál: Új ausztriai anziksz (2014).