Newsletter
Payment solution
Recommended products
Most popular products
Certificate
SSL Certificate
Product Details


Anya – nyelv – ész

Anya – nyelv – ész
5.57
Bonus point : 0.06 €
Megjelenés dátuma 
:
2 012
Out of stock

 

 • Alcím
  Újabb nyelvi fejtörők
  Szerző
  Forgács Róbert
  Sorozatszám
  20
  Oldalszám
  112
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Article No.
  9786155219108
  Weight
  141 g/db
 • A könyv, amit kezében tart az olvasó, nem előzmény nélkül való. A szerzőnek 2008-ban jelent meg, szintén a Tinta Könyvkiadónál, Anya – nyelv – csavar címen nyelvi fejtörőket tartalmazó műve, amely immár két kiadást is megért. Ezeknek az anyanyelvi játékoknak egy része a Duna Televízió Nyelvőrző című adásaiban is elhangzott már.


   

  Ez a folytatásnak tekinthető könyv 750 új feladványt tartalmaz 11 játék­csoport szerint tagolva. Az egyes csoportokhoz általában hét-nyolc játék tartozik, ami bőséges lehetőséget nyújt az alapos fejtörésre. Találhatunk itt betű- szótag- és szójátékokat, nevekkel kapcsolatos feladványokat, de a régi magyar nyelv emlékei, a közmondások, a szólások, sőt még az irodalmi rejtvények sem hiányoznak a könyv lapjairól.


   

  Aki mégsem tud megbirkózni a feladatokkal, bátran a megfejtésekhez lapozhat, ahol megnyugtató választ kaphat még megoldatlan kérdéseire. Ha ez sem elégíti ki az Olvasó játékos kedvét, a könyv végén néhány szellemes "nyelvcsavarást"is olvashat. És ha ennyi jó még mindig kevés, megtekintheti a karikatúráknak beillő illusztrációkat, amelyek akár a megfejtésben is segíthetnek.


   

  Kevés ilyen típusú játékos kiadvány található manapság a könyvpiacon, érdemes hát belelapozni ebbe a gyűjteménybe, mert utána már úgysem lehet abbahagyni a tallózást, hiszen elragad bennünket a játékszenvedély. Bízunk benne, hogy a nyelvi fejtörők megoldása során rácsodálkozunk a magyar nyelv hajlékonyságára, színességére és gazdagságára.


   

  A szerző, Forgács Róbert a budapesti Eötvös József Gimnázium magyartanára, számos televíziós nyelvi-műveltségi vetélkedőműsor összeállítója, vezetője. A gazdag tapasztalatok alapján összeállított könyv alkalmas akár egyéni időtöltésre, akár iskolai órák színesítésére.


 • A nyelvi játék reneszánsza
  Magyartanítás (37–38. oldal), 2013-01-31, Gonda Zsuzsa

  Játék a szavakkal
  Élet és Tudomány (1176. oldal), 2012-09-10, Németh Ferenc

WebShop System