Categories
Most popular products
Newsletter
Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Product Details


Kedves Hallgatóim!

Kedves Hallgatóim!
6.39
Bonus point : 0.06 €
Megjelenés dátuma 
:
2 003
Out of stock
Get notified if re-stocked

 

 • Alcím
  Válogatás a Magyar Rádió <i>Édes anyanyelvünk</i> című műsorából
  Szerző
  Balázs Géza, Bencédy Jószef, Deme László,<br /> Fábián Pál, Grétsy László, Szathmári István
  Oldalszám
  424
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Gyártó 
  TINTA Könyvkiadó
  Article No.
  9639372528
  Weight
  382 g/db
 • Kövesdy Zsuzsa kitűnő válogatása a Magyar Rádióban elhangzott nyelvművelő előadásokból készült. Jó érzékkel emelte ki azokat a szövegeket, amelyek az élőbeszédből írásba áttéve is megőrzik elevenségüket, érdekességüket.

   

  Ennek a könyvnek a kiadása a Tinta Könyvkiadó merész vállalkozása. Bátorságuk alapja, hogy olyan nagyszerű művek kiadásával szereztek tapasztalatokat, mint egyebek közt a Magyar szókincstárGrétsy László: A mi nyelvünk című kötete. Ez a mostani válogatás méltán sorakozik az említett könyvek közé.

   

  Tisztelet a kötetben szereplő szerzőknek, hogy élőszóban és írásban egyaránt szelíden, tapintattal mutatnak rá nyelvi gyarlóságainkra. Annak sem kell szemlesütve járnia, aki olvasás közben felfedezi önnön hibáit, műveltségbeli hiányait. Biztatást kap önmaga meghaladására. A kajánok pedig, akik örülnek mások kárának, jól fognak szórakozni. De ők se legyenek fölényeskedő farizeusok, mert nekik is van tanulnivalójuk.

   

  Ez a kedves könyv nyelvünk állapotáról szólva nem borúlátásra, még kevésbé kétségbeesésre késztet, inkább bizakodásra, s hozzá tanulásra.

   

  Pozsgay Imre