Categorii
Newsletter
Plată cu cardul
Ofertă de produse
TOP produse
Detalii produs


Latin–magyar alapszótár

Latin–magyar alapszótár
28 RON
Punct bonus: 0 RON
Megjelenés dátuma 
:
2 014
Stoc epuizat

 

 • Szerző
  Goreczky Zsolt
  Oldalszám
  172
  Kötés típusa
  puhafedeles
  Formátum
  A/5
  Numar articol
  9786155219610
  Masa
  215 g/db
 • A latin nyelv az elmúlt évezredben igen jelentős szerepet töltött be történelmünkben, művelődésünkben. Népszerűségének átmeneti csökkenése után, napjainkban ismét

   

  kedveltté vált a latin nyelv oktatása és tanulása.

   

  A Latin–magyar alapszótár célja, hogy a kezdő és középhaladó nyelvtanulóknak segítséget nyújtson a latin nyelv szavainak megtanulásához. 7075 címszó található benne. Ezek az alapszókincshez tartoznak, illetve fontosak a nyelvtanulók számára. A szótár a szavakról a legfontosabb nyelvtani ismereteket közli, így egy-egy szó mondatbeli szerepének meghatározásához jelentős útmutatót ad. A hagyományoknak megfelelően jelöli

   

  a magánhangzók hosszúságát.

   

  A kötetben található 120 rajz vizuális segítséget nyújt ahhoz, hogy a szótár­forgató egy-egy latin szó magyar megfelelőjét elsajátítsa.

   

  A kiadványt a kezdő nyelvtanulók mellett ajánljuk mindazoknak, akik már tanulták a latin nyelvet, de szükséges, hogy felelevenítsék tudásukat.

   

  Az alapszótár hatékony segédeszköz a nyelvtanuló latin szókincsének eredményes bővítéséhez és a latin nyelv gyors elsajátításához.

   

  Goreczky Zsolt, a szótár szerkesztője az ELTE latin szakján szerzett diplomát, népszerű latintanár. Vladár Zsuzsa, a szótár lektora az ELTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének tanára.

Creare magazin online