Új jelszó kérése
Kínálatunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Termék részletek


Angol–magyar informatikai szótár

-20%
Raktárkészlet: NINCS
Angol–magyar informatikai szótár
Fő kategória >Szótár >Kétnyelvű szótárak >Angol szótár
4 000 Ft
Akció: 3 200 Ft3200
Megjelenés dátuma 
:
2006
Elfogyott

 

 • Főszerkesztő
  Iványi Antal
  Oldalszám
  384
  Kötés típusa
  keménytáblás
  Formátum
  B/5
  Raktárkészlet
  NINCS
  ISBN
  963937279X
  Tömeg
  715 g/db
 • Az Angol-magyar informatikai szótár alkotóinak célja, hogy a könyv szakkönyvként segítse a magyar informatikai szaknyelv fejlődését, egységessé válását, és a több helyen már 2004-ben elindított és 2006-tól kötelező informatikai alapképzés (gazdasági informatikus, mérnök informatikus és programtervező informatikus BSc), valamint a várhatóan 2007-ben elinduló informatikai mesterképzés (MSc) tankönyve legyen.

   

  A szótár szerkesztői, szakmai lektorai a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki Főiskola, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Veszprémi Egyetem oktatói közül kerültek ki.

   

  A szerkesztők munkájuk során az informatikai alapképzés és mesterképzés akkreditációs pályázataiban szereplő tankönyvek tárgymutatóinak szóanyagából indultak ki.

   

  A szótár 28000 címszava 20 témakört ölel fel, mint pl.: alapfogalmak, algoritmusok, digitális média, ember-gép kölcsönhatás, gazdasági informatika, grafika, hálózatok, információs rendszerek, mesterséges intelligencia, operációs rendszerek, programozási nyelvek, számítástudomány, számítógépek felépítése és térinformatika.

   

  Tinta Könyvkiadó a későbbi kiadásokban fokozatosan bővíteni szeretné a szótár anyagát. A bővítésre vonatkozó javaslataikat, kritikai észrevételeiket a tony@compalg.inf.elte.hu címre küldhetik el.

   

  Az Angol-magyar informatikai szótárt a magyar informatikusoknak ajánljuk: mindazoknak, akik az egyetemeken, főiskolákon most tanulják az informatikát, akik meglévő ismereteiket bővítik az angol nyelvű szakirodalom segítségével, és azoknak is, akik a középiskolákban felsőfokú tanulmányokra készülnek.

Webáruház készítés